bezár
 

art&design

2010. 02. 18.
Makett-építési bemutatók a Közlekedési Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Makettépítési bemutatókat tartanak hétvégén a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban Budapesten.

prae.hu

Szombaton a Szolnok-Martfű Makettező Klub tagja repülő, a Miskolci Makettező Klub tagjai repülő-, figura-, harcjármű-, polgárijármű-makettek építésébe vezetik be az érdeklődőket. Vasárnap is hasonló program várja a látogatókat, de a polgári járművek építését bemutató tagok nem lesznek jelen.

A II. Makettező Gála című kiállítás ideje alatt március 6-ig minden hétvégén tartanak építési bemutatót, február 27-én és 28-án a többi között a sci-fi, a test és tetőtér témája is megjelenik a makettek között - közölte az esemény kommunikációs tanácsadója az MTI-vel.

A tárlaton olyan mérethű harci járművek, katonai és polgári repülőgépek, gépkocsik és hajók makettjei láthatóak, amelyekkel alkotóik már bemutatkoztak a hazai, vagy éppen külföldi versenyeken és kiállításokon. A szakmai zsűri ebből a körből válogatta ki 2009 legszebb makettjeit, és tárja a budapesti közönség elé.

A koncepció ugyanaz volt, mint az egy évvel ezelőtti I. Makettező Gáláé: a magyar makettépítő társadalom egy éves munkájának összefoglaló bemutatása, hogy így egy helyen lehessen megnézni a legjobb, legszebb és legtöbb versenyt nyert maketteket.

A kiállításon megtekinthető több száz makett és dioráma gyakorlatilag a teljes repüléstörténelmet felöleli, a kétfedelű repülőgépektől kezdve egészen a Millennium Falconig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés