bezár
 

színház

2010. 02. 18.
Parasztopera Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Márciusban mutatják be Mohácsi János rendezésében a Parasztoperát a baranyai megyeszékhelyen - az abszurd művet ezúttal rendhagyó módon újrahasznosított díszletek között adják elő.

Szkéné színház

Pintér Béla és Darvas Bence színdarabját március 5-én mutatja be a Pécsi Nemzeti Színház bálázott hulladék-díszlet felhasználásával.

A rendező Mohácsi János az MTI-nek szerdán elmondta: a színészek képek alapján ismerkednek a színpadi környezettel, és egyáltalán nem idegenkedtek az ötlettől. A szakember a közönség miatt sem aggódik, véleménye szerint a színészi alakításon múlik, hogyan fogadják az újítást.

Az ötlet tavaly májusban pattant ki a rendező öccsének, Mohácsi Andrásnak a fejéből, amikor szóba került, hogy bátyja a Parasztoperát vinné színre. Az ezúttal díszlettervezőként tevékenykedő kisebbik Mohácsinak már volt korábbi installációja a Millenáris Parkban a "recycling" műfajt illetően.

Az újrahasznosított alapanyagot az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. biztosította, amelynek ügyvezetője, Nagy Zita közleményében azt írta: Pintér Béla és Darvas Bence színművének újragondolása megfelel a cég szemléletformáló tevékenységének, mivel a darabban az újrahasznosítás új dimenziói kerülnek felszínre.

"A bálázott hulladék, mint színházi díszlet elsőre sokkoló látványt nyújt, így remek figyelemfelhívó eszköz. Sőt, nem csupán a játéktér készül újrahasznosuló anyagokból, hanem rendhagyó módon a nézőtér is az újrahasznosítás jegyében lesz kialakítva. Így válik a darab valódi öko-darabbá" - mondta Nagy Zita.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés