bezár
 

zene

2010. 02. 17.
Folytatódik a Junior Prima díjasok koncertsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a Junior Prima díjasok hangversenysorozata a fővárosi Bartók Emlékházban: február 22-én Fenyő László gordonkaművész lép fel, Kovalszki Mária zongoraművész kíséretében.

prae.hu

A műsoron Beethoven, Brahms, Schumann és Kodály művei hangzanak el. A két művész előző napon, 21-én vasárnap a Beethoven-maratonon a Művészetek Palotájában is koncertet ad - mondta Jakobi László, a koncertsorozat szervezője szerdán az MTI-nek.

Az egyik legjelentősebb ifjú tehetségnek tartott Fenyő László a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarának szólócsellistája. A Liszt-díjas muzsikus 2004 szeptemberében a csellisták talán legrangosabb megmérettetésén, a kronbergi Casals-versenyen diadalmaskodott olyan zsűritagok előtt, mint Msztyiszlav Rosztropovics, Kurt Masur és Natalja Guttmann.

A zongora-cselló duó a Budapesti Tavaszi fesztiválon is pódiumra lép a Festetics Palota tükörtermében; április 3-án Kodály, Chopin és Dohnányi műveit adják elő. A vonós irodalom egyik legnehezebb alkotását, Brahms Kettősversenyét Fenyő László egy másik Junior Prima díjassal, Baráti Kristóf hegedűssel játssza április végén, közreműködik a Concerto Budapest Kocsis Zoltán vezényletével.

Jakobi László elmondta, hogy a Festetics Palota tükörterme egyre népszerűbb kamarazenei koncerthelyszín. A Koncertek hárfával sorozat következő hangversenye február 27-én Vigh Andrea szólóestje lett volna, mivel azonban decemberben a nagy havazás miatt sokan nem tudtak elmenni az előző hangversenyre, Szabadi Vilmos hegedűművész ismét vállalta a közreműködést.

Műsorukon Händel, Massenet, Csajkovszkij, Smetana, Debussy művei mellett Bizet Carmen című operájának legszebb témái is felcsendülnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés