bezár
 

építészet

2010. 02. 17.
Homlokzatok újultak meg Újbudán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat társasház homlokzata újult meg a XI. kerületi Bartók Béla úton az Újbudai Kulturális Városközpont programja keretében - közölte az önkormányzat tájékoztatása alapján szerdán az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata (ÖS).

prae.hu

A Gárdonyi szobor környékén 60 millió forintos önkormányzati támogatással elkészült épület-homlokzatok a bel-budai térség kulturális célú megújítási programjának első látványos elemei. Újbuda önkormányzata egy európai uniós projekt részeként a következő két évben folytatja a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti terület átalakítását.

A kulturális városközpont projekthez illő egységes arculat kialakítása érdekében az önkormányzat nagy szakmai elismertségnek örvendő tervezőkkel színdinamika tervet készíttetett, melyben a homlokzatok színét írták elő - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Közgyűlés – a Gárdonyi szobor környéki területrész tulajdonosaként – hétfői rendkívüli ülésén egyhangúlag támogatta az újbudai kulturális városközpont kialakítását azzal, hogy hozzájárult a kerületi önkormányzat pályázatának benyújtásához.

Újbuda önkormányzata a Bartók Béla út mentén, valamint a Gárdonyi szobor körüli téren alakítana ki kulturális városnegyedet kávézókkal, éttermekkel, galériákkal, könyvesboltokkal, antikváriumokkal és a jelenleginél több zöldterülettel.

A 2011 végéig tartó projekt céljai között van egyebek mellett egy helytörténeti múzeum létrehozása, kulturális kereskedelmi funkciójú üzlethelyiségek kialakítása és a környező épületek megújítása.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés