bezár
 

film

2010. 02. 17.
Megfilmesítik Litvinyenko titokzatos halálát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megfilmesíti Alekszandr Litvinyenko meggyilkolt orosz exügynök titokzatos sorsát Mike Newell.

prae.hu

A Variety amerikai lap szerint a brit rendező írja az egyelőre cím nélküli politikai thriller forgatókönyvét is. A Warner Bros stúdió már három évvel ezelőtt megszerezte a jogokat Alan Cowell, a The New York Times londoni szerkesztőjének The Terminal Spy című könyve megfilmesítésére.

Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB) Londonba dezertált volt alezredesét 2006 novemberében, a szervezetébe juttatott hatalmas adag polónium-izotóppal ölték meg. A volt orosz titkosszolgálati tiszt, aki néhány héttel az után, hogy sugárzó anyagot kevertek a teájába, meghalt, azt állította, hogy a mérgezés mögött a Kreml áll. Nagy-Britannia hivatalosan vádat emelt a gyilkosság fő gyanúsítottja - Litvinyenko egyik volt ügynöktársa - Andrej Lugovoj ellen. Az ügyet nem sikerült tisztázni.

A film főszereplőjének személye egyelőre ismeretlen. A megfilmesítés iránt már 2007-ben érdeklődött Johnny Depp, Michael Mann rendező és a Columbia Pictures stúdió is, de a projektet akkor nem valósították meg.
Newell nemrég fejezte be a Perzsia hercege: Az idő homokja című filmjének forgatását. A Jake Gyllenhaal főszereplésével készült alkotás májusban kerül a mozikba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés