bezár
 

színház

2010. 02. 14.
Egri operettbemutató Ladányi Andreával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ladányi Andrea készíti a Maya című operett koreográfiáját az egri Gárdonyi Géza színházban; ez lesz Zsótér Sándor első operett-rendezése.

Szkéné színház

A társulat február 26-án mutatja be Fényes Szabolcs és Harmath Imre operettjét, amelyhez Ladányi Andrea Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, érdemes művész készítette a koreográfiát - tájékoztatta Pilisy Csenge, a Gárdonyi Géza Színház sajtószóvivője az MTI-t.

"Ladányi Andrea a klasszikus balettől a kortárs táncig mindennel foglalkozott már, ezért kértem fel alkotótársnak" - mondta a rendező Zsótér Sándor, aki korábban nem csinált operett-előadást. A két művésznek ugyanakkor nem ez az első közös produkciója: Zsótér két évvel ezelőtt Az öreg hölgy látogatása című darabban már dolgozott együtt Ladányi Andreával. A táncművész alakította Friedrich Dürrenmatt tragikus komédiájának főszerepét a József Attila Színházban.

A táncosnő, koreográfus 1980-ban az Állami Balett Intézetben kapott balettművész diplomát, majd a Győri Baletthez szerződött, ahol 1986-ig magántáncos volt. A társulat legszuggesztívebb balerinájaként számos főszerepet táncolt el, majd 1986-tól szabadúszó lett, és elsősorban Kanada különböző balettegyütteseiben lépett fel Montrealban, Calgaryban, Torontóban.

1989-től Finnországban élt; előbb a helsinki Városi Színház szólistája volt, majd a helsinki Operaházhoz szerződött. Újabban koreográfiai munkát is folytat, dolgozik filmek mozgástervezőjeként, illetve színházi produkciókban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés