bezár
 

art&design

2010. 02. 12.
Ismét bajuszbált rendeznek Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét bajuszbált rendeznek szombat este a szegedi Grand Caféban.

prae.hu

A már negyedszer megszervezett és időközben nemzetközivé terebélyesedett, a város fiataljai között legendássá vált farsangi mulatság alkalmából csaknem százan növesztették meg arcszőrzetüket.

"Az első bált hirtelen felindulásból rendeztük meg: viccesnek tűnt, hogy néhány ember bajuszt növeszt egy farsangi mulatság kedvéért" - mesélt az előzményekről az MTI-nek Tóth Péter Zoltán szervező, a művész mozi és kávézó munkatársa. Tavaly a három-négyszáz résztvevő közül legalább százan vállalták, hogy a mulatságra különleges jelmez helyett vagy azt kiegészítve frissen növesztett bajusszal toppannak be.

A vállalkozó szellemű vendégek között voltak, aki több mint egy hónapig nem borotválkoztak, majd a bál reggelén gondosan lenyírták szakállukat, és maradt a férfias bajusz, persze az egyéni adottságok függvényében.

A bál után azonban a bajuszok halálra voltak ítélve, jött az olló és a borotva. Az idei bálra a tavalyihoz hasonlóan akár százan is természetes jelmezben érkezhetnek majd - mondta Tóth Péter Zoltán, aki biztos lehet a dolgában, hiszen a készülődés jelei már jól látszanak a leendő vendégek arcán.

A korábbi mulatságok előtt több idegen nyelven is figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki a bálról, ami komoly visszhangra talált a Szegeden tanuló külföldi fiatalok között, így a rendezvény a Nemzetközi Bajuszparti elnevezést kapta. A farsangi mulatságon - ahova természetesen a bajusztalanokat és a hölgyeket is várják - lesz jelmez- és bajusz-szépségverseny, a tombolán pedig bajuszhoz kapcsolódó ajándékokat sorsolnak ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés