bezár
 

film

2010. 02. 10.
Csütörtökön újra nyit a csepeli mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes vetítésekkel nyílik meg újra csütörtökön a jövőben kulturális központként is működő Cinema Csepel mozi - közölte az MTI-vel szerdán az üzemeltető Mozinet Kft. ügyvezetője.

prae.hu

Mint Böszörményi Gábor elmondta, a korábban már kétszer bezárt mozit három teremmel nyitják meg újra; ez is jelzi, hogy nem a multiplexekkel kívánnak versenyezni. Az üzemeltető tervei szerint a mozi programjának egyaránt harmadát-harmadát adják a magyar alkotások, a hollywoodi sikerfilmek és az európai szerzői filmek; elérhető, 1000 forint alatti jegyárakkal.

A többek között filmforgalmazással is foglalkozó Mozinet hazánkban sehol máshol vagy csak kevés helyen látható fesztiválnyertes alkotásokat is kínál majd a Cinema Csepel nézőinek - árulta el az ügyvezető.

Mint hozzátette, a családok kedvéért a programban számos rajz- és korhatár nélküli film is helyet kap, szombat-vasárnap délelőttönként is. A mozi filmes rendezvényeknek, kluboknak is otthonául szolgál majd - jegyezte meg Böszörményi Gábor. Péntektől kéthetente például Anime Filmklubot tartanak, olyan japán rajzfilmeket vetítve, melyeket idáig magyar mozikban még nem lehetett látni.

A csütörtöki nyitónap 15 órakor csepeli művészeti iskolások kisfilmjeinek vetítésével veszi kezdetét, melyet kerekasztal-beszélgetés követ Török Ferenc és Orosz Dénes rendező-forgatókönyvírókkal.
A nap folyamán a Cinema Csepel közönsége jegyvásárlás nélkül tekintheti meg többek közt a Jennifer Aniston főszereplésével készült Derült égből szerelmet, Törőcsik Mari fiatalkori klasszikusát, a Körhintát, Orosz Dénes Poligamy-ját, valamint Jancsó Miklós legújabb filmjét, az Oda az igazságot is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés