bezár
 

film

2010. 02. 10.
Magyar filmhét a New York-i Lincoln Centerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal magyar rendezők műveit mutatják be a New York-i Lincoln Centerben pénteken kezdődő magyar filmhéten, amely az utóbbi három év legkiválóbb alkotásaiból válogat.

prae.hu

A kortárs magyar mozi tele van provokatív ötletekkel, pompásan fényképezett filmekkel és leleményes technikával - olvasható a február 12. és 18. közötti filmhét kapcsán a Lincoln Center Filmtársaságának honlapján.

A Lincoln Center az "élénk válogatásból" kiemelte a legendás lengyel sci-fi író, Stanislaw Lem egy esszéje nyomán született 1 című fantasztikus filmet, Pater Sparrow 2009-es rendezését, Tarr Béla 2007-es alkotását, A londoni férfit Tilda Swintonnal a főszerepben, valamint Szomjas György 2007-es A Nap utcai fiúk című alkotását, amely felkavaró történet a rock-and-rollról és az 56-os magyar forradalomról.

A nem hagyományos filmek kedvelői számára kihagyhatatlan esemény - reklámozta a Lincoln Center a magyar filmhetet, amelyen 13 művet mutatnak be.

A New York-i filmbarátok láthatják egyebek mellett Goda Krisztina Kaméleonját, Mundruczó Kornél Deltáját, továbbá Forgács Péter Hunky Blues című dokumentumfilmjét és a Bollók Csaba által rendezett Iszka utazását. Ugyancsak a programban szerepel Maár Gyula Töredéke, Török Ferenc Koccanása, valamint a Puskás Hungary című dokumentumfilm. Utóbbi vetítésén Almási Tamás rendező is részt vesz és válaszol a legendás focista karrierjét és portréját megrajzoló film kapcsán a hallgatóság kérdéseire.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés