bezár
 

film

2010. 02. 09.
Angelina Jolie haiti gyerekeket látogatott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A haiti földrengésben megsérült és a szomszédos Dominikai Köztársaság fővárosában kórházban ápolt gyerekeket látogatott meg Angelina Jolie.

prae.hu

A gyerekek megsegítése mellett elkötelezett hollywoodi híresség az intézmény igazgatójának és több orvosának a kíséretében látogatta meg a Dario Contera kórház gyermekosztályát, ahol a Richter-skála szerint 7-es erősségű földrengés számos kis áldozatát ápolják. Jolie a természeti katasztrófa felnőtt áldozataival is beszélgetett, egy nő, aki felismerte a hírességet, segítségért esedezett a Jolie-nak.

Az Oscar-díjas színésznővel tartott Gonzalo Vargas Llosa, Mario Vargas Llosa perui író fia, az ENSZ menekültügyi főbiztosságának (UNHCR) képviselője is. A látogatásra komoly biztonsági intézkedések közepette került sor.

Jolie, az UNHCR, valamint a nemzetközi szervezet Gyermekalapjának (UNICEF) nagykövete vasárnap érkezett a Dominikai Köztársaságba, hogy tájékozódjon a haiti katasztrófa következményeiről. Ennek keretében Leonel Fernández dominikai elnökkel is találkozott. A színésznőnek szándékában állt a Hispaniola-sziget másik felén elterülő Haitibe is ellátogatni, az útra vélhetően kedden kerül sor.

A színésznő és élettársa, Brad Pitt a földrengés után egymillió dollárt adományozott az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezetnek.
A természeti katasztrófában több mint 200 ezren vesztették életüket, 300 ezren sérültek meg és még többen váltak földönfutóvá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés