bezár
 

art&design

2010. 02. 08.
Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál idején
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Győri Balettet látja vendégül idén februárban, a 10. Kocsonyafesztivál idején a Miskolci Nemzeti Színház - mondta a teátrum kommunikációs és marketingvezetője hétfőn az MTI-nek.

prae.hu

Árvai Judit rámutatott: a Miskolci Tánctagozat alkotói fontosnak tartják, hogy a közönség ne csak azokkal az előadásokkal találkozzon, amelyeket a miskolci tánctagozat művészei hoznak létre. A kortárs táncművészet népszerűsítését és a közönségkapcsolatok építését szolgálják hosszú évek óta a saját táncprodukciók mellett a Tánchétvége Miskolcon rendezvénysorozat eseményei is.

Hozzátette: ennek jegyében egy-egy tánchétvégére a magyar táncművészet valamely legjelesebb alkotójának, társulatának több előadását hívják meg a színházba.

Mint mondta, idén február 19-én és 20-án a vidék legnagyobb téli fesztiváljának idején a Markó Iván által 1979-ben alapított Győri Balettet látják vendégül. Az együttes a fennállásának 30. évfordulójára készült különleges esttel érkezik Miskolcra.

Pénteken a közönség először A halál és a lányka című Schubert-műre készült Robert North-koreográfiát láthatja, amelyet Christopher Bruce Kakas című darabja követ a Rolling Stones zenéjével és az ördög színeibe öltözött, vérvörös ingben és fekete nadrágban megjelenő férfi gátlástalan csábításával.

A Tóth Ilona emlékére '56 című produkció pedig a forradalom hőse előtt tiszteleg szombaton a Csarnokban - fűzte hozzá Árvai Judit.
A győri társulattal azonban közelebbről is megismerkedhetnek a miskolci nézők, ugyanis közönségtalálkozóra is várják majd az érdeklődőket.

A kommunikációs és marketingvezető felidézte, hogy a tánchétvége-sorozat keretében 2006-ban a Közép-Európa Táncszínház, 2007-ben az Artus Goda Gábor Társulat, 2008-ban Bozsik Yvette Társulata, tavaly pedig Ladányi Andrea és társulata, a LA Dance Company járt a borsodi megyeszékhelyen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés