bezár
 

irodalom

2010. 02. 07.
Csúcsokat dönt a Shakespeare-játék
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint húszmillió rajongója van már világszerte a Rómeó és Júlia szerelmére alapozó internetes Shakespeare-játéknak - írja a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).

prae.hu

Az Ó Rómeó, miért vagy te Rómeó elnevezésű internetes játékot (www.agame.com/game/Romeo-Wherefore-Art-Thou.html) eredetileg csak egy apró kampányfogásnak szánta a Shakespeare Country elnevezésű turisztikai oldal, és korántsem számítottak arra, hogy világszerte 22 millióan fognak rajongani érte.

A játékosoknak a Stratford-upon-Avon utcáin sétálgató Rómeó bőrébe kell bújniuk, hogy vaddisznókkal és csontvázakkal megküzdve rózsákat gyűjtsenek szívük hölgyének. A szerelmesek mellett pedig maga a bárd is feltűnik a játékban, hogy jelezze Rómeónak, mikor léphet új szintre.

A britek mintegy egyharmada próbálta már ki magát a hősszerelmes szerepében, és a felhasználók sorra küldik el barátaiknak és családtagjaiknak a játék linkjét. "Víruskampányt akartam indítani, de nem számítottam többre nagyjából 2,5 millió játékosnál" - mondta el az angol drámaíró warwickshire-i szülőhelyének népszerűsítéséért felelős Shakespeare Country honlap vezetője, Phil Hackett.

"Azt hiszem, hogy a programozók jó munkát végeztek. Habár ezek rajzolt figurák, mégis azonnal felismerhetőek, és a környezetben is megtalálható az összes fontosabb helyszín, így a színház, a bárd szülőháza, és Anne Hathaway (Shakespeare felesége) háza is" - tette hozzá.

"Amióta tavaly májusban elindult a játék, azóta minden hónapban nagyjából negyedmillió új látogatónk van az oldalon, és az emberek jelentős százaléka gondolja úgy, hogy érdemes ellátogatni Shakespear Countryba" - tette hozzá. "Ez a legnépszerűbb játék, amit valaha készítettünk" - mondta Stu Howart, a játékot készítő kokodigital vezetője.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés