bezár
 

zene

2010. 02. 06.
Déri Heni és Oláh Ibolya kapja a Kornay-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két fiatal énekesnő, Déri Heni és Oláh Ibolya veheti át a Kornay Mariann Alapítvány művészeti díját szombaton Budapesten, a Szenes SzínHázban.

prae.hu

Szenes Iván, a neves dalszövegíró - aki tavaly ünnepelte 85. születésnapját - elmondta az MTI-nek, hogy felesége, Kornay Mariann (1930-2004) színész-konferanszié végakaratának megfelelően négy évvel ezelőtt alapítványt hoztak létre a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeknek, elsősorban nőknek.

Az egyik díjazott Dér Heni - aki a Sugarloaf együttes énekese - 1986-ban született Csantavéren, a szerbiai Vajdaságban és már kisgyermekkorában elhatározta, hogy énekes lesz. 13 évesen már fesztiválelső lett a Mama című dallal. Hozzátette, hogy Dér Heninek jó előadói vénája van, tele van akarattal, s még csak 24 éves.

Szenes Iván Oláh Ibolyáról azt mondta: "tehetséges színpadi lény" a 32 éves tiszadobi előadó. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Aida című musicaljéban ő játszotta Aidát, az etióp királylányt. Megasztár versenyen tűnt fel ő is, majd rendkívül népszerű lett Magyarország című dalával.
Az elismerés névadója Kornay Mariann színésznő, konferanszié, aki 1954-ben ment feleségül Szenes Ivánhoz. Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában tanult, játszott az Új Színházban, a Fővárosi Operettszínházban, együtt konferált Darvas Szilárddal és Királyhegyi Pállal. Emlékezetes szerepe volt Latabár Kálmán komikus oldalán a Szenesember című tévé darabban.

A művészeti díjat először Ullmann Mónika színésznő vehette át 2007 januárjában, majd a következő évben Szántó Szandra és Kokas Piroska kapta meg, mindketten a Mikroszkóp Színpad tagjai, 2009-ben Balázsovits Edit színésznő volt a kitüntetett.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés