bezár
 

film

2010. 02. 03.
II. Magyar Forgatókönyv Börze
Február 4. 16:30-18:30, MOM mozi 9-es terem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
II. Magyar Forgatókönyv Börze Ritka és fontos esemény: forgatókönyvírók mutatkoznak be a szakmának és a közönségnek. A II. Magyar Forgatókönyv Börze a 41. Filmszemle alatt, február 4-én, CSÜTÖRTÖK 16:30 és 18:30 közt zajlik a MOM mozi 9-ES TERMÉBEN.

prae.hu

Az MFB gyakorlatilag egy pitch forum, ahol 6 kiválasztott forgatókönyv prezentációját tekinthetik meg az érdeklődők, illetve kérdéseket tehetnek föl az alkotóknak a filmötletükkel kapcsolatban - erre az aktív részvételre biztatnak is a szervezők!

Amennyiben a jelenlévő rendezőknek, producereknek valamelyik filmterv megtetszett, úgy a prezentációk után személyesen is fölvehetik a kapcsolatot 2010 legígéretesebb magyar forgatókönyvíróival.

A II. MFB-n a következő filmtervekkel ismerkedhetünk meg:

Fazekas Máté: A százados – történelmi / dráma
logline: Történet egy elhivatott, magyar származású szovjet katonatisztről, akinek 1956 októberében nem csak a barikádok mögött harcoló húgával, de saját lelkiismeretével is szembe kell néznie.

Illés László: Keserves álmok – háborús / dráma
logline: Lakus és Zsófia egy elszigetelt közösségben, teljes harmóniában élnek.  Amikor a faluba érkező németek elhurcolják a lányt, a fiú megfogadja, hogy bármi is legyen az ára, visszahozza szerelmét.

Kis-Szabó Márk: Varázskesztyű – dráma / sportfilm
logline: Az árva cigányfiú, Pedró új intézetbe kerülve számos megpróbáltatáson átverekedve magát rájön, hogy csak a bokszolással törhet ki a reménytelenségből.

Molnár Péter: Szerelmesek - kapcsolati dráma / vígjáték

logline: Egy fiú és egy lány, akik egyszer már összefutottak, majd elszakadtak egymástól, most újra lehetőséget kapnak a találkozásra, ami mindkettejük egy-egy negatív tulajdonsága miatt mindaddig sorozatosan meghiúsul, amíg felül nem kerekednek rajta.

Mozsik Imre: Forog - vígjáték
logline: A fiatal filmrendező apja börtönben, nincs lakása, és egy nyomozó őt is börtönbe akarja juttatni. Ezek nem nagyon érdeklik, viszont nem kap pénzt a legújabb filmjére. Elhatározza, hogy pornót csinál.

Puzsér Róbert – Farkas Attila Márton: Az eskü – társadalmi dráma
logline: Egy holokauszttagadó jobboldali történészt letartóztatnak Ausztriában. Védelmét egy holokauszttúlélő családból származó, meggyőződéses jogvédő látja el. Az ügyvéd konfliktusba kerül saját lelkiismeretével, a családjával és a társadalommal egyaránt, a neonácik mégis befurakodó ellenséget látnak benne, és ez vezet a végzetéhez.


A prezentációk után bemutatkozik a FICTION SCIENCE LAB - a tavaly végzett SZFE-s forgatókönyvíró-dramaturg osztály is,
eztán pedig következik a...

DÍJÁTADÓ FOGADÁS.
Az MFB szervezői 19:00-tól jól meg is etetik-itatják vendégeiket, miközben az is kiderül, ki nyeri el a II. MFB Legjobb Forgatókönyvének díját a FilmJus felajánlásból.


A II. MFB szervezői mindenkit várnak csütörtökön.


Szervezés:
Lovas Balázs
Fade In
lovas@fadein.eu


Támogatók:
41. Magyar Filmszemle és az MMKA
FilmJus
NKA

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés