bezár
 

zene

2010. 02. 03.
Budapesti forduló is lesz a Lehár Ferenc Énekversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A komponista szülővárosában, Komáromban tartják májusban a IX. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt, amelyre három kategóriában lehet jelentkezni.

prae.hu

A verseny célja az operett műfajának nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése. A háromfordulós megmérettetésre az érdeklődők három kategóriában jelentkezhetnek: primadonna szóló, bonviván szóló és szubrett-buffó páros. Konzervatóriumi vagy zeneművészeti főiskolai végzettség nem feltétel. Az énekversenyre a 18 és 30 év közötti nők, valamint a 18 és 35 év közötti férfiak jelentkezhetnek február 20-ig - tájékoztatta az MTI-t Ferenczi Orsolya, a Budapesti Operettszínház sajtófőnöke.

A selejtezők az Európai Zenés Színházi Unió tagországainak városaiban, Kolozsváron, Bukarestben, Pozsonyban, Prágában, Szentpéterváron és Budapesten zajlanak.

A magyarországi első fordulóra várhatóan március elején kerül sor. A középdöntőt és a döntőt Komáromban rendezik május 7-én, 8-án és 9-én. Itt már a versenyzőket a teljes nemzetközi zsűri meghallgatja. A zsűri tagja Jurij Schwarzkopf, a szentpétervári Zenés Komédia Színház igazgatója; Peter Guth karmester; Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház direktora; Selmeczi György, a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenei tanszékének vezetője; Adam Novak, a prágai Karlín Színház intendánsa; Dagmar Livorová, a pozsonyi konzervatórium opera-operett tanára és Jaroslav Blaho zenekritikus.

A döntő résztvevői fellépnek a nemzetközi énekverseny gálaműsorában Komáromban, majd május 10-én a Budapesti Operettszínházban is. Az első díj nyertese ezer eurót vehet át, valamint fellépési lehetőséget kap a Budapesti Operettszínházban és a szentpétervári Zenés Komédia Színházban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés