bezár
 

zene

2010. 02. 02.
Otthagyta a Scalát Csung Mjung Hun karmester
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Otthagyta a milánói Scalát Csung Mjung Hun (Myung-whun Chung) dél-koreai karmester, aki a La Repubblica olasz napilap keddi értesülése szerint többé nem is fog vezényelni a patinás operaházban.

prae.hu

A dirigens február 15-re meghirdetett koncertjét a finn Pietari Inkinen vezényli majd. A La Repubblica úgy tudja, Csung nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy őt nevezik ki a Scala művészeti vezetőjének, arra a posztra, amely Riccardo Muti távozása, vagyis 2005 óta betöltetlen.

A Scala intendánsa, Stephane Lissner azonban nem akarta magát rászánni a dél-koreai karmester kinevezésére. A művészeti vezető tisztségére Csung mellett többek közt olyan jelöltek kerültek szóba mint Gustavo Dudamel, Antonio Pappano és Daniel Harding.

Csung megbeszéléseket folytatott Lissnerrel, a találkozó a karmester közeljövőre vonatkozó elképzeléseiről szólt, arról, hogy mely darabokat szeretné vezényelni a dalszínházban. A dél-koreai karmester többek közt Mozart Varázsfuvola, valamint Verdi Simon Boccanegra című műveit javasolta, de nem jutott megegyezésre az intendánssal. Csungnak a Scala zenekarával tervezett skandináviai turnéját is lefújták, ami még inkább letörte a dirigenst. Csung végül úgy döntött, végleg otthagyja a milánói operaházat.

"Különböző karmesterekkel dolgozom együtt, hogy a legjobbat találjam meg az operaház számára" - mondta a betöltetlen posztról szólva Stephane Lissner. "Természetesen figyelembe veszem a zenekar véleményét, beszélek a zenészekkel és a kórus tagjaival is. Idő kell a döntéshez, a média nyomása semmit sem változtat ezen" - fűzte hozzá tömören az intendáns.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés