bezár
 

zene

2010. 01. 29.
A Republic lesz a miskolci Opera-Rock Show magyar fellépője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új oldaláról mutatkozik be a Republic a "Bartók+Európa 2010" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Opera-Rock Show-ján: az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb magyar rockegyüttese szimfonikus zenekar kíséretével lép fel június 11-én a miskolci Jégcsarnokban - tájékoztatta Barázda Eszter a fesztivál sajtófőnöke az MTI-t pénteken.

prae.hu

Az együttes az operafesztiváli koncertre A gondolat színei - Klasszikus művek és a jelenkor Republic dalai címmel készít rendhagyó zenei produkciót, amelyet a Road 67 Symphonic Orchestra közreműködésével mutatnak be.

A különleges előadás két részből áll: az elsőben a Republic olyan klasszikus szerzők darabjainak az átiratát, a saját stílusuknak megfelelő változatát adja elő a szimfonikusok kíséretével, mint Mahler, Maurice Jarre, Paganini és Hacsaturján, míg a második részben saját dalaik áthangszerelt, szimfonikus zenekari közreműködéssel előadott változatai következnek.

A Republic rajongói június 11-én a miskolci Jégcsarnokban egy olyan koncertet láthatnak, amelyet ebben a formában még soha, sehol nem mutatott be az együttes - mondta a szóvivő, megjegyezve: a zenekar tagjai már hetek óta dolgoznak a zenei programon, és úgy érzik ez az előadás lesz fennállásuk 20 éves évfordulójának egyik megkoronázása.

Másnap, június 12-én szintén az Opera-Rock Show program keretében lép fel a miskolci Jégcsarnokban Tarja Turunen, "Finnország hangja", a gótikus metálzenét játszó Nightwish zenekar egykori énekesnője.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés