bezár
 

építészet

2010. 01. 29.
Zala díszpolgára lett Makovecz Imre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zala megye díszpolgári címével tüntette ki a zalai önkormányzat pénteken, a megye napján tartott rendezvény keretében Makovecz Imre építészt, aki apja révén kötődik Zalához.

prae.hu

Makovecz Imre Budapesten született, de gyermekkorában sok időt töltött apja szülőfalujában, a zalai Nagykapornakon. Az egyebek mellett Ybl-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas építész keze nyomát viseli a megyében a baki és a zalaszentlászlói faluház, a pethőhenyei templom és a készülő zalavári Millenniumi Emlékmű.

A nemzetközi hírű építész betegsége miatt nem tudott jelen lenni a megyenapi ünnepségen, az általa írt és ott felolvasott levélben azonban úgy fogalmazott: a díszpolgári címmel "földijei visszavették" maguk közé.

A megye napján a közigazgatás, az egészségügy, a kultúra, a sport területén végzett és számos más kiemelkedő tevékenységért húsznál is több díjat adtak át az önkormányzat döntése alapján. A megyei napilap közönségszavazása szerint az Év Zalai Embere kitüntető címet Kovács Gyula pórszombati erdész kapta, a beérkezett csaknem hétezer voksnak köszönhetően.

Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy a megyerendszer elleni támadások ellenére a megyei közigazgatási felépítésnél jobbat még nem talált ki senki. Fontosnak nevezte, hogy a kistelepülések is több támogatáshoz jussanak a jövőben az uniós forrásokból.

Az ünnepi alkalommal hirdették ki a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület kezdeményezésére indított, Zala Megye 7 Csodája címet viselő közönségszavazás eredményét is. A természeti és épített értékek kategóriájában meghirdetett voksolás hét-hét nyertese között van a Hévízi-tó, a cserszegtomaji kútbarlang, az egervári várkastély és a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés