bezár
 

építészet

2010. 01. 29.
Norman Foster építész a Berlinale vendége lesz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 60. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál vendégeként a német fővárosba várják Norman Foster világhírű brit építészt, aki a fesztiválon a mozi jövőjéről beszél majd.

prae.hu

A Berlinale Keynotes programjában idén építészek, városrendezők, trendkutatók és filmes szakemberek vitatják meg filmekről, azok építészeti, valamint társadalmi funkcióiról és a városi környezetről szóló véleményüket.

Norman Foster erős szálakkal kötődik Berlinhez, a brit építész tervei alapján építették újjá a német törvényhozásnak otthont adó Reichstag épületét. A tervezőt február 14-én a Neue Nationalgalerie-ben hallgathatják meg az érdeklődők.

A meghívottak között Deyan Sudjic, a londoni Design Múzeum igazgatója, Wolf D. Prix osztrák építész, illetve Li Edelkoort trendkutató is szerepel, csakúgy mint Marin Karmitz francia producer.

"Örömömre szolgál, hogy a Berlinale Keynotes révén újfent hozzájárulunk a filmművészet fontosabb előrelépéseiről szóló vitához" - fogalmazott Dieter Kosslick, a február 11. és 21. között zajló fesztivál igazgatója, aki reméli: a program a különböző szektorok közötti véleménycsere helyszíne lesz, ezzel pedig a Berlinale "valami többet kínál" a részvevők számára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés