bezár
 

színház

2010. 01. 27.
New Yorkban vendégszerepel a Győri Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kedd esti fellépésével megkezdte New York-i vendégszereplését a Győri Balett.

 A társulat a kelet-európai kommunizmus bukásának 20. évfordulója alkalmából rendezett összművészeti fesztiválon lép fel, egyedüli táncegyüttesként Közép-Kelet-Európából.

A győri táncosok Igor Sztravinszkij-esttel vendégszerepelnek a város legrangosabb táncszínházai közé tartozó Joyce Színházban, a manhattani Chelsea negyedben. Kedd és vasárnap között nyolc alkalommal lépnek színpadra a Petruska és a Tavaszi áldozat című táncjátékkal a csaknem 500 férőhelyes teátrumban. A társulat szombaton és vasárnap kétszer - az esti fellépésen kívül kora délután is - tart előadást.

A Performing Revolution in Central and Eastern Europe című összművészeti fesztivál kiállítások, filmvetítések, felolvasóestek és szimpóziumok segítségével mutatja be, hogyan járultak hozzá az előadóművészetek a kelet-európai rendszerváltáshoz. Tavaly novemberben, az öt hónapos rendezvénysorozatot megnyitó underground zenei hétvégén a Kontroll Csoport is fellépett New Yorkban.

A Győri Balett - amelynek tagjai február 1-jén érkeznek haza - nem először fordul meg a Joyce Színházban. Nyolc évvel ezelőtt kapták az első meghívást a színház szervezőbizottságától; a Purim, avagy a sorsvetés című produkciójukkal akkor kivételes sikert arattak az amerikai közönség előtt.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés