bezár
 

építészet

2010. 01. 26.
Üresen marad a fővárosi főépítész posztja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beleznay Éva, Budapest főépítésze a múlt héten mondott le. A főváros vezetése úgy döntött, hogy a főépítészi poszt betöltésére ebben az önkormányzati ciklusban már nem írnak ki pályázatot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-nek küldött közleményében idézte Beleznay Évát, aki megerősítette a múlt héten megjelent hírt, miszerint beadta közszolgálati jogviszonyáról való lemondását.

Hozzátette: főépítészi pályázatában 2007-ben rögzítette azokat az értékeket, amelynek mentén a főváros fejlődését és arculatát erősíteni kívánta, "ezek a város vezetésével azonosak voltak és maradtak".

"Az elképzeléseim azonban túllépnek a döntést végrehajtó hivatalnok helyzetén, a jövőben javaslataimmal ezért aktívan részt kívánok venni a város élhetőbbé tételében" - fűzte hozzá.

Mint írta, "a város jövője a különféle érdekcsoportok komplex rendszerének egységén kell, hogy nyugodjon", ennek megalkotásában és megvalósításában véleménye szerint a főépítésznek aktív szerepet kell vállalnia. "A merev jogszabályi és bürokratikus keretben nem tudtam ezt elérni" - szögezte le.

A Főpolgármesteri Hivatal tudatta: a városvezetés elfogadta és tudomásul vette a főépítész lemondását, és az elmúlt napokban arra kereste a megoldást, hogy a ciklus hátralevő részében se maradjanak szakmai irányítás nélkül a legfontosabb budapesti építészeti és városfejlesztési projektek.

A közlemény szerint a távozó főépítész a következő két hónapban még teljes jogkörrel látja el feladatait, ezt követően pedig a városvezetés kérésére, az önkormányzati ciklus végéig a főpolgármester városfejlesztési tanácsadójaként a legfontosabb projektek megvalósításában továbbra is részt vesz.

A városvezetés döntése értelmében a főépítészi poszt betöltésére ebben az önkormányzati ciklusban már nem írnak ki pályázatot, meghagyva ezzel a lehetőséget a következő városvezetésnek arra, hogy szabadon dönthessen Budapest főépítészének személyéről - fogalmaztak.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés