bezár
 

zene

2010. 01. 23.
Kortárs nap a Miskolci Szimfonikusokkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs komolyzenével szeretné megismertetni Miskolc és a régió közönségét a Miskolci Szimfonikus Zenekar legújabb kezdeményezésével, a Kortás nap elnevezésű eseménnyel, amelyet január 31-én tartanak.

prae.hu

Somodi Balázs, a zenekar kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a rendezvényen a Trio Lignum, a Miskolci Szimfonikus Zenekar és az együttes művészeiből alakult kamaraformációk koncertjei csendülnek fel. Emellett lesz filmvetítés és a BL című multimédiás zenei táncest is helyet kap, amely Ladányi Andrea és Borlai Gergő előadása.

Kifejtette: a táncest Borlai Gergő ütőhangszeres komponált és improvizációs zenéje és Ladányi Andrea táncművész koreográfiája.
Arról is beszámolt, hogy a vizuális és technikai részt két dobfelszerelés, egy hatvan négyzetméteres emelvényrendszer, egy 3-szor 4 méteres vetíthető felületű plexifal, két videokamera, projektor és a koncerthangosítás alkotja.

Mint mondta, a BL-t január 31-én este 10 órától láthatja a közönség, "a Miskolci Szimfonikus Zenekar különleges koncertjét követően, amelyen olyan ritkán játszott szerzők műveit mutatják be, mint John Adams, Sugár Rezső, Dubrovay László, Keuler Jenő, Tihanyi László és Carter Pann".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés