bezár
 

film

2010. 01. 21.
Befejeződött az Utolér miskolci forgatása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befejeződött Dyga Zsombor új filmje, az Utolér miskolci forgatása, az alkotás a Miskolci Filmalap támogatásával készül - tájékoztatta az MTI-t Muszatics Péter kommunikációs igazgató csütörtökön.

prae.hu

A tavaly ősszel létrehozott filmalap első produkciója Dyga Zsombor thrillere, amelyben Ónodi Eszter játssza a főszerepet. A stáb mintegy negyven napot töltött és 50 millió forintot költött Miskolcon. A forgatást a filmalap koordinálta, a város a helyszíneket ingyen biztosította.

A borsodi megyeszékhelyen összesen 61 helyszínen készülő fim stábja novemberben érkezett a borsodi megyeszékhelyre. A 240 millió forintos költségvetésű mozi egy család széthullásáról szól és angol nyelvű lesz. Az Utolér a tervek szerint jövő ősszel kerülhet a mozikba.

Madaras Péter, a filmalap vezetője az MTI-nek arról beszélt, hogy a borsodi megyeszékhely ad otthont a CineFestnek, azaz a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválnak, amely véleménye szerint az utóbbi évek egyik legsikeresebb hazai kulturális projektje.

A tervek szerint a város ezen esemény mellett számos film helyszíneként is megjelenik majd a vásznon.

"Több magyar és külföldi produkciós céggel tárgyalunk, néhány filmterv különösen ígéretes" - jegyezte meg Madaras Péter.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés