bezár
 

színház

2010. 01. 19.
Argentína - Darvasi-bemutató Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Darvasi László Argentína című drámáját játssza idei első premierjeként a Szegedi Egyetemi Színház csütörtöktől a Pinceszínházban.

Szkéné színház

A kedélyjáték alcímet viselő Argentína Darvasi László Stern úr című novellája alapján készült - mondta el Czene Zoltán rendező, a nyolcéves, főként egyetemistákból és főiskolásokból álló társulat művészeti vezetője a bemutatóról tartott keddi sajtótájékoztatón.

A darab a címszereplő leépülésének fokozatait, kommunikációs visszafejlődésének természetrajzát mutatja be. A személyes előadás nem egy történetet mesél el, hanem inkább a nézők érzelmeire hat - közölte a művész.

Az előadás közben felvételről felcsendülnek Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekar dalai. A darabnak - ahogy az egyik színész fogalmazott "antimusicalnek" - pontos és feszes szerkezetet adó muzsika azonban nem kísérőzeneként funkcionál, hanem a színpadi történések kommentárjaként jelenik meg - tette hozzá a rendező.

Darvasi László színművei különös szerepet játszanak a szegedi Pinceszínház életében. 2002-ben a teátrum a Szegedhez ezer szállal kötődő szerző Vizsgálat a rózsák ügyében művével nyitott, s most az új játszóhely első bemutatója is Darvasi-mű, az Argentína lesz - mondta Czene Zoltán.

A következő hónapokban a közönség öt produkciót láthat az évad végén jelenlegi formájában megszűnő Szegedi Egyetemi Színháztól: az Argentína mellett a társulat játssza majd egy hat évvel ezelőtti könnyed, zenés produkcióját, a Karnyónét; a tavalyi centenáriumra készült Radnóti-estjét; a Szerelmesek és Don Quijoték című színjátékát; valamint Sima Mihály A félszárnyú tündérek völgye című mesejátékát, melyet a szegedi József Attila-díjas író, költő hetvenötödik születésnapja alkalmából mutatnak be.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés