bezár
 

film

2010. 01. 19.
A rákkal küzdő Dennis Hopper válik ötödik feleségétől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rákbetegsége miatt ágyhoz kötött Dennis Hopper bejelentette, hogy elválik ötödik feleségétől, Victoria Duffy színésznőtől.

prae.hu

Az amerikai filmsztár szóvivője azzal magyarázta a szakítást, hogy a párnak "sok gondja volt, és most már mindketten békét és nyugalmat akarnak".
A 73 esztendős Hopper a múlt hét végén nyújtotta be a válási papírokat. A színész prosztatarákja miatt kemoterápiás kezelés alatt áll, de szóvivője szerint "tiszta tudattal" döntött a válásról.

A 42 éves Duffynak és Hoppernek van egy hatéves kislánya.
"A legjobbakat kívánom Viktóriának, de egyedül arra vágyom, hogy ezeket a nehéz napokat a gyermekeim és közeli barátaim körében töltsem" - fogalmazott Hopper hétfői nyilatkozatában. A sztár tavaly szeptemberben tudta meg, hogy rosszindulatú daganata van.

Az 1969-es moziklasszikus, a Szelíd motorosok rendezője és egyik főszereplője ötvenesztendős pályafutása alatt két színészi Oscar-jelölést kapott (Szelíd motorosok, A legjobb dobás), és számos nagysikerű filmben szerepelt.

A családi élete is meglehetősen mozgalmas volt. Egyik házassága, amelyet Michelle Philipsszel, a Mamas and Papas énekesével kötött, csupán nyolc napig tartott 1970-ben. Philips később elárulta, hogy a színész "pokolian" bánt vele. Első felesége, Brooke Hayward is szenvedett miatta: egy drogos tivornya után betörte az orrát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés