bezár
 

zene

2010. 01. 17.
Japánban turnézik a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön adja turnéja első koncertjét Japánban a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Az együttes fennállásának 47 éve alatt most utazik tizenegyedszer a távol-keleti országba.

prae.hu

Hét koncertből álló vendégjátékára a meghívók felkérésére Mozart-programot visz a nemzetközileg elismert kamaraegyüttes. A turné során olyan nagy presztízsű helyeken lépnek fel, mint a tokiói Bunka Kaikan és az Opera City Hall - közölte Kiss Timea pr-menedzser az MTI-vel.

A 2009-es japán-magyar kulturális évad eseményei még élénkebbé tették a magyar kultúra iránti érdeklődést Japánban, ennek méltó folytatása a zenekar turnéja.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar műsorában fiatal, tehetséges japán zenészek vendégszerepelnek szólistaként a Mozart-művekben: az A-dúr hegedűverseny (K.219) szólistája Minami Szion, a G-dúr fuvolaversenyé (K.313) Takagi Ajako, az Esz-dúr zongoraversenyé (K.271) pedig Kikucsi Joko. Az Exultate Jubilatét is japán szoprán, Nakadzsima Aiko énekli.
Ezeken kívül az együttes olyan ismert és népszerű műveket ad elő a zeneszerző életművéből, mint A kis éji zene, a D-dúr divertimento vagy a G-dúr Cassatione. A turné január 31-én zárul.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés