bezár
 

színház

2010. 01. 17.
Eltemették Szörényi Éva színművésznőt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eltemették Szörényi Éva színművésznőt szombaton a Los Angeles melletti Szent Ferdinánd Misszió (San Fernando Mission) sírkertjében - tudatta a magyar főkonzulátus az MTI-vel.

Szkéné színház

A december 1-jén Los Angeles-i otthonában 93 éves korában elhunyt művésznő földi maradványait Árpádházi Szent Erzsébet szobra mellett szűk családi körben helyezték végső nyugalomra. A Kossuth-díjas színművésznő 1986-ban elhunyt férje mellé került.

A nagy magyar színésznő halála kapcsán a Los Angeles-i magyarság az idei március 15-i ünnepi megemlékezését Szörényi Éva emlékének szenteli - tájékoztatott a temetésen részt vevő Bokor Balázs főkonzul. Mint rámutatott, Szörényi Éva életének üzenete a magyar szabadság ügye melletti töretlen kiállás és cselekvés volt, így méltó, hogy az életútjáról történő megemlékezés is a nemzeti ünnephez kapcsolódjon.

Szörényi Éva páratlanul tevékeny életében egyedülálló hagyatékot hagyott hátra; több mint 75 éves színészi pályafutása, továbbá 1956 szellemének őrzése során számos alkalommal és helyszínen lépett fel. A XX. század színházi és filmművészetében meghatározó jelentőségű, Kossuth-díjas művésznő családja kifejezte készségét, hogy a tárgyi hagyatékot (kép-, film- és hangfelvételeket, írásokat) magyarországi megőrzésre, ápolásra és feldolgozásra ajánlja fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés