bezár
 

zene

2010. 01. 15.
Pályázati felhívás A magyar dal fővárosa címre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázatot írt ki A magyar dal fővárosa címre vidéki települések számára a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft., amely 2010-től minden évben szeretné odaítélni egy vidéki városnak a címet.

prae.hu

A pályázaton valamennyi magyarországi vidéki város helyi önkormányzata, a helyi önkormányzat intézménye, vidéki városban működő társadalmi szervezet, illetve vállalkozás vagy más jogi személy vehet részt - tájékoztatta Szabó Edit, a magyar dal napja rendezvényt szervező és lebonyolító cég ügyvezetője pénteken az MTI-t.

A részvétel feltételei közé tartozik, hogy a kandidáló városnak szándékában áll 2010. szeptember 12-én különleges, izgalmas, egyedülálló programmal ünnepelni a magyar dal napját, biztosítani tudja a szükséges helyszíneket, valamint az esemény pénzügyi hátterét, a cím elnyerése esetén pedig vállalja a program politikamentes megszervezését és a magyar dal napja szellemiségéhez méltó lebonyolítását - szerepel a kiírásban.

A pályázónak projekt-tervet kell készítenie, amelyben ismerteti a tervezett műsorral és annak lebonyolításával kapcsolatos elképzeléseit, csatolja a rendezvény helyszíneinek műszaki leírását (befogadóképesség, fény- és hangtechnika, megközelíthetőség), a tervezett fellépők névsorát, és a pontos számadatokkal alátámasztott költségvetési tervet.

A projekt-tervet a megvalósításra tett szándéknyilatkozattal együtt két írásos példányban kell eljuttatni a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. címére (1068 Budapest, Városligeti fasor 38.), valamint e-mailen is meg kell küldeni a szabo.edit@magyardalnapja.hu címre. A beadási határidő 2010. március 1., az eredményhirdetés március 10-én lesz.
A beérkezett pályázatokat a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. által felkért tekintélyes művészekből, szakértőkből álló bírálóbizottság értékeli, a megvalósíthatóságot és a projekt megalapozottságát egyaránt mérlegelve. A pályázat elbírálása során előnyt jelent, ha maga a települési önkormányzat vagy annak intézménye (gazdasági társasága) pályáz, illetve, ha a pályázó rendelkezik a települési önkormányzat megvalósítást célzó szándéknyilatkozatával.

A pályázat kiírása alapján A magyar dal fővárosa cím nyertesével az eredményhirdetést követő legkésőbb 15 napon belül együttműködési megállapodást kötnek, ebben a nonprofit kft. vállalja az egyeztetést a programsorozat többi helyszínével, az együttműködést a tervezett műsor megvalósítására, emellett a rendelkezésére álló eszközökkel elérhető legszélesebb körű sajtónyilvánosságot.

A magyar dal fővárosa cím az évszámmal kiegészítve örökre a városé marad, újbóli elnyeréséért, és ezzel a kiemelt program rendezési jogáért azonban újra pályázni kell.

A magyar dal napját tavaly másodszor rendezték meg; az első alkalom a tavalyi Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján volt. Az idei esemény már országos szintű volt, 22 helyszínen mintegy 35 ezren követték a koncerteket, kétharmaduk a fővárosban. A szervezők szándéka szerint a magyar dal napját ezentúl minden év szeptemberének második vasárnapján tartják meg. A rendezvény kitalálója Presser Gábor zeneszerző.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés