film
2010. 01. 15.
A német borokat is szereti Gérard Depardieu
Az ínyenc Gérard Depardieu a németországi borokat is kedveli.
A francia színész a Der Feinschmecker című német magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon szereti a német fehérborokat, a rizlinget pedig különösen reggel fogyasztja előszeretettel.
Depardieu-nek többek között a Loire mentén, Bordeaux-ban és Marokkóban is van szőlőbirtoka, Párizsban pedig két éttermet is üzemeltet. Elmondása szerint az sem elképzelhetetlen számára, hogy Németországban is aktivizálja magát. Ugyanakkor hozzátette: nem szeretne nagy birtokot, három hektárnyi szőlőhegy már elegendő lenne számára. Ehhez szüksége van egy társra, aki jól ismeri az országot és a területet.
A színész kiemelte: nem konkurencia szeretne lenni, hanem a német szőlészet támogatója.
Depardieu beszélt a gasztronómia iránti szeretetéről is. "Ha az ember előző este túl sokat evett és ivott, másnap reggel már érdemes egy üveg pezsgővel kezdenie a napot" - javasolta az ínyenc borász.
A kísérleti molekuláris konyháról azonban nincs jó véleménnyel a színész - egyenesen félelemmel tölti el a gasztronómia és a kémia találkozása. "Szeretem, ha a csirke úgy néz ki, mint egy igazi csirke. Az éttermeimben pontosan tudom, melyik termék honnan érkezik, mindnek tudom a származását" - fejtette ki Depardieu.
Depardieu-nek többek között a Loire mentén, Bordeaux-ban és Marokkóban is van szőlőbirtoka, Párizsban pedig két éttermet is üzemeltet. Elmondása szerint az sem elképzelhetetlen számára, hogy Németországban is aktivizálja magát. Ugyanakkor hozzátette: nem szeretne nagy birtokot, három hektárnyi szőlőhegy már elegendő lenne számára. Ehhez szüksége van egy társra, aki jól ismeri az országot és a területet.
A színész kiemelte: nem konkurencia szeretne lenni, hanem a német szőlészet támogatója.
Depardieu beszélt a gasztronómia iránti szeretetéről is. "Ha az ember előző este túl sokat evett és ivott, másnap reggel már érdemes egy üveg pezsgővel kezdenie a napot" - javasolta az ínyenc borász.
A kísérleti molekuláris konyháról azonban nincs jó véleménnyel a színész - egyenesen félelemmel tölti el a gasztronómia és a kémia találkozása. "Szeretem, ha a csirke úgy néz ki, mint egy igazi csirke. Az éttermeimben pontosan tudom, melyik termék honnan érkezik, mindnek tudom a származását" - fejtette ki Depardieu.
További írások a rovatból
Katarina Stanković Neptun vihara és Ida Marie Gedbjerg Az elveszett Mozi könyv című alkotása a 21. Verzió Filmfesztiválon
Más művészeti ágakról
Marék Veronika kapta a Magyar Gyermekkultúra Mestere Díjat
Interjú Beck Tamással, a 33. Salvatore Quasimodo Költőverseny fődíjasával
Kupihár Rebeka A heterók istenéhez kötetbemutatójáról