bezár
 

film

2007. 02. 28.
Szemrevaló XII.
Új német filmek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szemrevaló XII. Március 1 és 7 közt az Örökmozgóban és a Művész moziban a budapesti Goethe Intézet 12. filmfesztiválja tizenkét aktuális és izgalmas német filmet kínál. Új magyar címe pedig szinte rímel a németre: Szemrevaló!
Idén a filmek egy része két témát jár körül: a szocialista múlt németországi feldolgozását (A mások élete, A bátyám) és a munka/munkanélküliség kérdéskörét (Izzasztókamra, Elba, Offset). Ezekkel a tudatosan választott központi témákkal aktuális problémákat mutatunk be és párbeszédre hívunk.

prae.hu

A gyerekek sem maradnak izgalom nélkül: a focirajongók nagy kedvence, A vad banda 3. folytatása és a fantasztikus testvéri szeretetről szóló Holdfénygyermekek összesen öt előadásban megy majd.

Nyitófilmünk, az Egy barátom Sebastian Schipper második játékfilmje a főszerepekben két igazi sztárral, Jürgen Vogellel és Daniel Brühllel. A German Films támogatásának köszönhetően a rendező személyesen is jelen lesz a vetítéseken. Ugyancsak fesztiválunk vendége lesz az Offset rendezője, Didi Danquart, és egyik szereplője, Anna Stieblich.

Minden filmet német nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítenek a fesztivál idején.

nyomtat

További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024
irodalom

Műfajok, művészeti ágak, médiumok keveredése Milosevits Péter életművében
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés