bezár
 

zene

2010. 01. 13.
Junior Prima-díjasok koncertsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy Junior Prima-díjas muzsikus mutatkozik be a fővárosi Bartók Emlékházban pénteken kezdődő koncertsorozaton; az első esten Csáki András gitárművész játszik.

prae.hu

A sorozat szereplője lesz még Fenyő László (cselló), Kokas Katalin(hegedű) és Hajnóczy Júlia (ének).

Jakobi László, a koncertek szervezője az MTI-nek kiemelte: szeretné, ha az ünnepelt világsztárok mellett a közönség sokkal jobban megismerné azokat a fiatalokat, akik véleménye szerint elképesztően nagy eredményeket értek el a világ jelentős zenei versenyein. A Junior Prima Díjat évente tíz fiatal muzsikusnak adják át.

Csáki András pénteken Bach, Giuliani, Barrios, Granados, Albeniz és Castelnuovo-Tedesco darabjait szólaltatja meg. A fiatal gitárművész 2005-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola gitártanára, 2009 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít.
Tanulmányait Szilvágyi Sándor, Roth Ede és Eötvös József gitárművészeknél folytatta a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 2007-ben diplomázott. Jelenleg a Zeneakadémia doktori iskolájának állami ösztöndíjas hallgatója.

Csáki András 1997 óta 17 helyezést ért el és 5 különdíjat kapott nemzetközi gitárversenyeken Dél-Amerikától Japánig. Legutóbb 2008 decemberében az 51. Tokiói Nemzetközi Gitárversenyen nyert első díjat. A fiatal művész 1997-től Európa számos országában, Észak- és Dél-Amerikában adott nagysikerű szólókoncerteket, felkérést kapott többek között a rangos Guitar Stars in Prague elnevezésű sorozatban való részvételre. Számos alkalommal lépett föl szimfonikus zenekarok szólistájaként itthon és külföldön egyaránt. 2005 óta állandó kamarapartnere a szintén Junior Prima díjas Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés