bezár
 

zene

2010. 01. 12.
Fesztivál az underground kultúra győri központjának megmentéséért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétnapos fesztivállal hívják fel a figyelmet a győri underground kulturális élet központjának mind nehezebb anyagi helyzetére; a bevételt a Rómer Háznak ajánlják fel.

prae.hu

A 2000 áprilisában Emir Kusturica világhírű boszniai filmrendező-zeneszerző által megnyitott központ eddig évi ötmillió forint támogatást kapott a megyei önkormányzattól, amely az idén csődközeli helyzetére hivatkozva már nem támogatja a létesítményt - mondta Koch Barnabás, az esemény koordinátora kedden az MTI-nek.

Hangsúlyozta: nem a Győrből most Szombathelyre költöző Mediawave fesztivál költségeire, hanem saját rezsijük kifizetésére kapták ezt a pénzt, amit mindeddig nem tudtak pótolni.

A jövő pénteki és szombati fesztivál programján irodalmi est és színházi előadás éppúgy szerepel, mint fotókiállítás, esténként pedig egy-egy országosan ismert fellépő is csatlakozik a helyi zenekarokhoz. A szervezők célja, hogy megmutassák, milyen sokféle és mennyire színvonalas programnak ad otthont a ház.

A péntek estét tervezték dzsesszesebbre, ekkor lép fel Birta Miklós gitáros, szombaton pedig Takács Eszter ad koncertet a mintegy félezer vendég befogadására alkalmas Rómer Házban; mindkét koncertet helyi zenekarok produkciója követi.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés