bezár
 

film

2009. 12. 21.
A tomboló tél befagyasztotta a mozipénztárakat is
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Egyesült Államok keleti felében tomboló tél befagyasztotta a mozik jegypénztárait is, ennek ellenére James Cameron Avatar című sci-fije így is 73 millió dollárt hozott a bemutató utáni hétvégén.

prae.hu

A nagyszabású háromdimenziós filmtől kicsit többet vártak a készítők, a nyitó hétvégére 85 millió dollárral számoltak, a hirtelen lecsapó tél azonban áthúzta a 20th Century Fox stúdió számításait. Az Avatar a külföldi mozikban is jól szerepelt, 106 országban összesen 159,2 millió dollárt hozott.

A 300 és 400 millió dollár közötti költségvetésből készült Avatar Cameron első nagyszabású projektje a Titanic óta. A rendező azért várt ilyen sokáig a film elkészítésével, mert korábban nem állt rendelkezésére a megfelelő technika.

Minden bizonnyal az időjárás számlájára írható az is, hogy a sci-fi nem tudott rekordot elérni, így 77,2 milliós észak-amerikai bevételével továbbra is Will Smith filmje, a Legenda vagyok maradt minden idők legjobban nyitó decemberi filmje.

A toplista második helyén a múlt heti éllovas, A hercegnő és a béka szerepel, a harmadik helyet pedig a The Blind Side című dráma szerezte meg Sandra Bullockkal a főszerepben. A barna hajú színésznő filmje már 164,7 millió dolláros bevételnél jár. Negyedik lett a Hová lettek Morganék? című vígjáték, amelynek főszerepeiben Sarah Jessica Parker és Hugh Grant látható. A vígjáték annak ellenére is csak 7 millió dollárt keresett, hogy most mutatták be.

A lista élén továbbra is tartja magát az Alkonyat vámpírsorozat második része (4,3 millió dollár), az Invictus - A legyőzhetetlen című Mandela-film (4,1 millió dollár), valamint a Karácsonyi ének is (3,4 millió dollár).
Antal Nimród Szállítmány című akciója ezen a hétvégén már nem tudta beverekedni magát a legnézettebb tíz alkotás közé, de 1,2 millió dolláros jegyeladással még így is a 12. helyen áll.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés