bezár
 

színház

2009. 12. 20.
Zágrábi cowboyok Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kultikussá vált zágrábi színház, a Teatar EXIT a budapesti Új Színházban is bemutatja hétfőn Sasa Anocic Cowboys című darabját, amely az elmúlt két évben 40 színházi díjat kapott Horvátországban.

Szkéné színház

Rögtönzések, fekete humor, parádés színészi alakítások, zene és tánc jellemzi a darabot, amely az évad legsikeresebb előadása Zágrábban - mondta el az MTI-nek Melinda Adam, a követség munkatársa.

A társulat a Cowboyok című darabból elsőrangú színpadi attrakciót csinál. Az előadás varázslatos módon egyesíti a színészi és a rendezői leleményességet - írta az előadásról a Slobodna Dalmacija című napilap.
Az EXIT Színház februárban már bemutatkozott Budapesten, a Szlovák Intézetben Shakespeare na Exit címmel az angol drámaíró 37 darabját egyetlen előadásba sűrítve adta elő.

"Provokatív színház vagyunk, középpontban a színészi tudás áll" - mondta el az MTI-nek Matko Raguz, a színház művészeti vezetője.

Úgy fogalmazott, hogy náluk a színészek játékukkal megmutatják, érzékeltetik a darab felszínét, a jéghegy csúcsát.

"Hogy ez a csúcs látható legyen, a próbákon kell megalkotnunk a sokkal nagyobb láthatatlan, mélyben levő részt. Számomra a színészi és rendezői munka hosszadalmas keresgélés és csak a végén jön a végső választás." A Teatar EXIT-ben az alapvető kifejezőeszköz a színész, aki valójában minden igazi színház alapja - hangsúlyozta Matko Raguz.

Az 1994-ben alapított független társulat Cowboyok című előadását a magyarországi horvát nagykövetség és a budapesti horvát önkormányzat összefogásának köszönhetően láthatja a magyar főváros közönsége.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés