bezár
 

színház

2009. 12. 16.
Színpadon is tilos a dohányzás Colorado államban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ha a darab megkívánja, használjanak kellékcigit, de Colorado állam színpadjain rágyújtani továbbra is tilos - hagyta helyben a korábbi döntést az állam legfelsőbb bírósága.

Szkéné színház

A testület 6:1 arányban határozott úgy hétfőn, hogy az egész államban életbe lépett középületi dohányzási tilalom alól a színházak sem lehetnek kivételek.

A kérdés felülvizsgálatát a színházi produkciós társulatok kezdeményezték, mivel szerintük a művészi kifejezés szabadsága sérült a szigorú rendelkezéssel.

A coloradói főállamügyész végül azzal nyert csatát, hogy kijelentette: ha szükséges, egy kellékcigarettával is elérhetik a színészek a kellő hatást.
Az állam törvényhozása 2006-ban tiltotta meg a dohányzást nyilvános helyeken. Csupán a reptéri dohányzókkal, a szivarbárokkal és a kaszinókkal tettek kivételt. Tavaly azonban a kaszinók is elvesztették "kiváltságos" helyzetüket.

Az Egyesült Államokban 24 államban tilos a dohányzás a középületekben, ebből 12 államban a színházak esetében úgy alkalmazzák a törvényt, hogy alkalmanként bírálják el, melyik előadás kaphat engedélyt a színpadi dohányzásra.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés