bezár
 

zene

2009. 12. 14.
Zene wellness helyett
Air: Love 2 2009. december 13., 20.00, Petőfi Csarnok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Laza elektronikus elszállás lesz úrrá vasárnap a Petőfi Csarnokon. A francia Air új albumát, a Love 2-t, az idén berobbant londoni We Fell to Earth pedig azonos című nagylemezét mutatja be először magyar közönségnek.

prae.hu

Vasárnap este nem kell mindenképp kereskedelmi tévék ’’szupermozijaival” nyomorgatnunk az ünnepi plázázásban megfáradt érzékszerveinket. Pihenhetünk a Pecsában is, ahol nyolctól párórás álomszerű utazásban lehet részünk az elektropop csúcsán lévő Air és előzenekara, a brit We Fell to Earth navigálásával.

A franciák párkapcsolati hangulatfestéssel és individuálisan is fölfogható, lazító dallamokkal nyújtózkodtak a világsikerig. Az októberben globálisan berobbanó Love 2 albumuk anyagát az online-közösségekben sokan a '98-as Moon Safari (Sexy Boy, Kelly Watch the Stars, All I Need) és a 2004-es Talkie Walkie (Cherry Blossom Girl, Surfing on a Rocket) albumokhoz hasonlítják. Ami jelzi, hogy a közönség pár hét alatt függőségi viszonyba került a koronggal, hiszen a duó számára az említett két megjelenés játszotta a legnagyobb szerepet a legendapozíció elérésében.

Egy, a Facebookon indított szavazásból kiderül, hogy a rajongók erősen megosztottak az album legjobb trackjével kapcsolatban, a dobogós számok mögött nagyon szoros a mezőny. Ez is azt jelzi, hogy a Love 2 mindenkinek más miatt jön be, azaz mindenki megtalálhatja benne a neki tetsző utazós, lebegős, érzelgős vagy álmodozós vonalat. Egyénként egyelőre a Tropical Disease a legnépszerűbb.

Az Air – várhatóan vizuálisan is kielégítő – előadására a We Fell to Earth segítségével csúszhatunk rá. Ők hangzásvilágukban mindenképpen passzolnak a francia duó előadásához, de már kitaposott útra léptek, amikor a elektronika és a rock határmezsgyéjét célozták meg. Wendy Rae Flower és Richard File zenéje hihetetlen gyorsasággal lett piacképes, a New York-i helyszínelők mellett másik két filmsorozatban, a Gossip Girl-ben és a Numb3rs-ben is használták trackjeiket.

A korai kezdés miatt annak sem kell távol maradnia, aki hétfő reggel dolgozni megy, sőt az előadások is inkább a relaxációt segítik, mintsem izzasztó ugrálásra ösztönöznének. Nyugodt lazulás várható a világ egyik legprofibban pihentető duójával.
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés