bezár
 

art&design

2009. 12. 13.
Már 75 ezren látták a Hermelines hölgyet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint hetvenötezer látogatója volt eddig a Szépművészeti Múzeumban október végén nyílt Botticellitől Tizianóig című kiállításnak - közölte a múzeum vasárnap az MTI-vel.

prae.hu

A látogatói igényekhez alkalmazkodva a kiállítás karácsonytól a tárlat bezárásáig hétfőnként is megtekinthető, január 4-éig pedig egy órával tovább, 19 óráig fogadja a látogatókat. Január 4. után csak pénteken és szombaton látható este 7-ig a tárlat.

Az itáliai festészet két évszázadának remekműveit bemutató tárlaton több mint ötven múzeumból, többek között a firenzei Uffiziből, a párizsi Louvre-ból, a londoni és a washingtoni National Galleryből, a New York-i Metropolitan Museumból és a madridi Pradóból kölcsönzött remekműveket állít ki a Szépművészeti.

A csaknem 130 festményt felvonultató tárlaton a címben kiemelt alkotók mellett több mint nyolcvan festő, köztük Leonardo, Giorgione, Raffaello, Veronese és Tintoretto alkotásaival találkozhatnak a látogatók.

A kiállítás emblematikus műve a világ egyik leghíresebb és legértékesebb festménye, Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel című alkotása, amelyet a képnek otthont adó krakkói Czartoryski Múzeum mellett Európában csupán olasz múzeumokban láthatott eddig a nagyközönség.

A kiállítás február 14-ig látható, és arra az interneten, illetve elővételben is megvásárolhatók a belépők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés