bezár
 

zene

2009. 12. 11.
Irány Pécs! - megkezdődött a Pécs2010 EKF-program országos kampánya
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irány Pécs! címmel országszerte mintegy 70 helyszínen megkezdődött a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program országos kampánya - mondta el az akció pénteki budapesti megnyitóján az MTI-nek Rubovszky Rita.

"Széles pályás támadásba kezdtünk: egyszerre van standunk Budapesten, Pécsett és az ország további 19 nagyvárosában" - hangsúlyozta az EKF-projektet Pécs önkormányzatával és a Pécs2010 Menedzsmentközponttal együtt szervező Hungarofest Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatója.

Rubovszky Rita kiemelte, a héten induló, bevásárlóközpontokban, aluljárókban, egyetemeken és színházakban zajló kampányban tulajdonképpen egy politikai marketingeszközt emeltek át a kultúra és a társadalmi felelősségvállalás területére. "Ilyen típusú, aláírásgyűjtéses kampányt Magyarországon eddig csak pártok folytattak a választások előtt, míg azonban az emberek a politika esetében távolságtartóak, ezt a kezdeményezést teljesen másképpen fogadják: mi is meglepődtünk, milyen sokan adták meg az email-címüket" - vallotta be a Hungarofest vezetője.

Mint hozzátette: a kampány első négy napjában már több mint tízezren iratkoztak fel az EKF-program hírlevelére, és ha a tendencia folytatódik, január végéig 200-300 ezer embert tudnak így megszólítani.

Rubovszky Rita tájékoztatása szerint a köztéri akciókat médiakampány is kiegészíti, majd januártól a nagyobb programcsoportok köré csoportosítják a megjelenéseket. A következő csúcspont a márciusi nagy egyetemi konferenciához kapcsolódik, a május-júniusi nagy "fellángolás" a könnyű- és komolyzenére, a civil programokra és a szabadtéri rendezvényekre épül, majd az ősz a képzőművészeté lesz, egy nagy Bauhaus- és egy Matisse-kiállítással - szólt a következő esztendő terveiről az ügyvezető.

Az EKF-programot Szujó Zoltán műsorvezetővel és Kandech Evelyne előadóművésszel együtt népszerűsítő Stohl András színművész elmondta, mindhárman azért vállalták el a közreműködést, mert úgy gondolják: Pécs igazából elviheti az ország hírét Európába.

A hírességeken kívül országszerte több mint 100 munkatárs feladata minél több embert bevonni a programba. Stohl András elmondása szerint minden regisztráló kap egy Irány Pécs! útlevelet, amely számos kedvezményre jogosítja a város szállodáiban és éttermeiben, valamint elektronikus hírlevélben érdeklődési körének megfelelően értesülhet majd arról, hogy "mikor hová érdemes menni Pécsen".

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés