bezár
 

film

2009. 12. 04.
Philip Seymour Hoffman rendezőként debütál a Sundancen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Romantikus filmdrámával debütál rendezőként Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas színész a januári Sundance filmfesztiválon.

prae.hu

Az Amy Ryan főszereplésével készült Jack Goes Boating (Jack csónakázni megy) című film két New York-i pár szerelmét és árulásait követi nyomon. A 42 esztendős Hoffman, aki a címszereplő Jacket is eljátssza, korábban színházi rendezőként szerzett tapasztalatot.

A január 21. és 31. között az utahi Park Cityben zajló Sundance filmfesztivál a független filmek Mekkája. A versenyprogramban ezúttal 16 film szerepel, a premier szekcióban 13 produkció mutatkozik be első ízben a nézők előtt.
A fesztivál Next programjában nyolc olyan film látható majd, amelyek "ultra alacsony", azaz 500 ezer dollárnál kisebb költségvetésből készültek.

"Felfedező fesztiválnak tartjuk magunkat, de nemcsak filmeket akarunk felfedezni, hanem tehetségeket is. Biztosak akarunk lenni benne, hogy nem sikkad el egy tehetség csak azért, mert alacsony költségvetéssel dolgozott" - jelentette ki John Cooper fesztiváligazgató.

A Robert Redford által megálmodott független filmünnep az idők során a hollywoodi sztárok körében is egyre népszerűbb lett. Ezúttal többek között a fesztiválra várják Ben Afflecket, Katie Holmest, a rapper 50 Centet és az Újhold című tini vámpírfilm frissen befutott színésznőjét, Kristen Stewartot is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés