bezár
 

színház

2009. 12. 03.
Elhunyt Iglódi István színművész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Faültetéssel emlékezik a csütörtökön elhunyt Iglódi Istvánra utolsó rendezésének bemutatója előtt pénteken a szolnoki Szigligeti Színház.

Szkéné színház

Iglódi István "egy előadást hagyott ránk. A színészek játékában, a munkatársak munkájában él tovább. Igyekszünk méltók lenni örökségéhez, dolgozunk tovább a közönség örömére. István is így akarta. A színész sorsa ez: akkor is komédiáznia kell, amikor gyászolnia kellene" - írta Balázs Péter igazgató, Bor Zoltán produkciós igazgató és Kiss József művészeti vezető az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A csütörtökön hajnalban elhunyt színész-rendező utolsó művészi munkájaként a szolnoki teátrumban állította színpadra Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című vígjátékát, amelynek pénteken tartják a bemutatóját.

A premier előtt 14 órakor, a színház előtti járdaszakaszon a Két premier - két fa elnevezésű program keretében Balázs Péter igazgató két fát ültet el. Az egyiket Iglódi István emlékének ajánlja a színház - közölte Somogyiné Borhi Gizella, a teátrum sajtóreferense.

Az MTI értesülése szerint Iglódi István a darab próbái alatt lett rosszul Szolnokon, ahonnan egy fővárosi kórházba szállították.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés