bezár
 

art&design

2009. 12. 02.
Hamis tárgyak kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamis ígéretek, valódi veszélyek címmel hamisított tárgyakat felvonultató kiállítás látható Budapesten, a Magyar Szabadalmi Hivatalban szerdától.

prae.hu

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) által rendezett, december 11-ig látogatható tárlat bemutatja, hogy milyen hamis termékekkel találkozhat a látogató a mindennapokban, ezen túl pedig felhívja a figyelmet a hamisítványok megvásárlásával járó kockázatokra is.

A kiállítás egy lakás helyiségein, a nappalin, a gyerekszobán, a hálószobán, a konyhán és a fürdőszobán kalauzolja végig az érdeklődőket, akik információs anyagok, hamis tárgyak, fotók, videók segítségével szerezhetnek információkat a hamisítás okairól, hátteréről, veszélyeiről - közölte a rendezvény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

A tárlat megtekintése mellett interaktív feladatok is várják a látogatókat. A kiállított tárgyak között az érdeklődőknek lehetőségük nyílik majd hamis és eredeti termékek összevetésére, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) munkatársaihoz hasonlóan csőgörénnyel felfedhetik a csomagok rejtett tartalmát, sőt a Hamisítás totó kiköltésével apró nyereményeket is nyerhetnek.

A VPOP munkatársai a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal, hétköznap 16 órakor, hétvégén 11, 14 és 16 órakor, illetve igény szerint és csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján tájékoztató előadásokat tartanak a hamisítás elleni küzdelemben szerzett tapasztalataikról - olvasható a www.mszh.hu oldalon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés