bezár
 

film

2009. 12. 01.
Iraki háborús dráma nyerte az amerikai független filmesek díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kathryn Bigelow iraki háborús drámája, a The Hurt Locker nyerte az amerikai független filmesek Gotham-díját New Yorkban.

prae.hu

A hétfő este megrendezett ünnepélyes díjátadón a legjobb film díján kívül Kathryn Bigelow producer-rendező, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint például az Atomcsapda, külön elismerésben is részesült.

A idei velencei filmfesztivál versenyprogramjában is bemutatott The Hurt Locker az Irakban szolgáló amerikai katonák bombákat hatástalanító egységéről szól. A gálaest folyamán a dráma szereplői - Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Ralph Fiennes, Guy Peace, David Morse és Greg Shapiro - elnyerték a legjobb szereplőgárdának járó Gotham-díjat.
A legjobb színésznek járó elismerést a chilei Catalina Saavedra vehette át, aki a The Maid című drámában nyújtott átütő alakítást egy gazdag chilei család szolgálólányaként.

Robert Siegel rendezői bemutatkozásával, a Big Fan című filmmel nyerte el a legjobb rendezőnek járó Gothamot.

A dokumentumfilmek közül Robert Kenner Food, Inc. című alkotását díjazta a szakmai zsűri, amelynek munkájában többek között William H. Macy, Ellen Burstyn, William Friedkin és Marc Foster is részt vett - számolt be róla a Variety.com.

A Gotham-díjakat a független filmgyártást támogató, 1979-ben alapított non-profit szervezet, az Independent Feature Project jóvoltából adják át évente. Csak egyesült államokbeli, illetve ott élő rendező vagy producer munkája kaphat jelölést.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés