bezár
 

art&design

2009. 11. 26.
Londoni konferencia a vasfüggöny lebontásáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vasfüggöny lebontásáról, az eseménynek az európai kultúrára gyakorolt hatásáról tart konferenciát csütörtökön és pénteken a Londoni Magyar Kulturális Központ az Osztrák Fórummal és a brit Surrey Egyetemmel közösen.

prae.hu

A kétnapos konferencián az Egyesült Államokból és több európai országból hívtak meg előadókat az angol fővárosba. A tanácskozás célja, hogy feltérképezze a közép-kelet-európai térségben a rendszerváltás után kialakult kulturális változásokat.

Tarjányi Natália, a magyar intézet sajtótitkára szerdán az MTI-nek elmondta: a konferencia részeként Spiró György Kossuth-díjas magyar író és Zdenka Becker csehszlovák születésű, a Prágai tavasz 1968-as leverése után Bécsben felnőtt írónő olvas fel angolra fordított műveiből a londoni magyar nagykövetség épületében. A felolvasást követő beszélgetést Takács Ildikó Katalin, a kulturális központ igazgatója és Peter Mikl, az osztrák intézet irányítója vezeti.

Spiró György Prah (szerbül por) című drámájából olvas fel. A darab főszereplője egy vidéki házaspár, aki megnyeri a lottó öttalálatost. A rendszerváltás veszteseiről szól ez a darab is, mint Spiró legtöbb írása.
Zdenka Becker a Taubenflug (Csendes repülés) című írását választotta. Ennek témája: két tizenéves szerelmest elválasztotta egymástól a szovjet invázió. Becker munkásságának középpontjában az identitás- és otthonkeresés áll, műveinek többsége az egykori Csehszlovákiában játszódik - mondta a sajtótitkár.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés