bezár
 

film

2009. 11. 23.
Elszabadult bikák okoztak sérülést a Tom Cruise-film forgatásán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két nő könnyebben megsérült, amikor Tom Cruise új filmjének cádizi forgatásán több bika elszabadult, és nem kis riadalmat keltve vágtatott végig a dél-spanyolországi város szűk utcáin.

prae.hu

A város polgármestere bejelentette, hogy mindaddig felfüggeszti a Knight and Day című James Mangold-vígjáték további munkálatait, amíg a produkció nem tudja garantálni a helyi lakosok biztonságát.

Az állatokat negyvenperces hajsza után a tengerparton sikerült befogni. Calle Cruzada, a film spanyol producere nem tudott magyarázatot adni rá, hogyan szabadultak ki a bikák.

A filmben a híres pamplonai bikafuttatást akarják megeleveníteni. A jelenetek próbái a múlt héten kezdődtek, de a film főszereplői, Tom Cruise és Cameron Diaz a tervek szerint legkorábban csak a hét végén érkezik Cádizba.

A készülő produkció ellen tiltakozó CAS International, a legnagyobb európai bikaviadal-ellenes szervezet korábban felszólította a hollywoodi sztárokat, hogy fontolják meg részvételüket a filmben.

Mint közleményükben fogalmaztak: azon kívül, hogy a mozi miatt kínozzák az állatokat, félő, hogy a közkedvelt sztárok népszerűsítik majd a bikafuttatást, és még több turista látogat majd el egy-egy ilyen látványosság kedvéért Pamplonába vagy más spanyol városokba.
A hagyományos pamplonai bikafuttatást, amelynek során a tömeget felhergelt bikák kergetik végig a város utcáin, évente egyszer, júliusban rendezik meg. A tradíciónak Ernest Hemingway állított irodalmi emléket 1926-ban megjelent Fiesta, a nap is felkel című regényében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés