bezár
 

színház

2009. 11. 21.
Századszor a Madáchban a József és a színes, szélesvásznú álomkabát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Századszor tűzi műsorára Andrew Lloyd Webber József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicaljének másfél éve bemutatott változatát vasárnap a budapesti Madách Színház.

Szkéné színház

Mint Kósa Melinda, a teátrum sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, az ószövetségi történetet feldolgozó zenés darabot 2008. május 31-én mutatták be, a produkciót azóta csaknem 80 ezer néző tekintette meg. "Ez azt jelenti, hogy soha nem volt még eladatlan hely az előadásra" - tette hozzá.

Lloyd Webber musicaljét a Madách a magas előadásszám miatt hármas szereposztásban játssza, a jubileumi, századik estén azonban a darab fináléjában, az úgynevezett Megamixben mindhárom szereposztás színre lép - árulta el a színház sajtófőnöke.

A darab a testvérei által eladott, de hitének köszönhetően minden nehézséget legyőző fiú bibliai történetét dolgozza fel. A mű üzenete elsősorban az: "ha az embernek hatalma van, akkor legyen ereje a megbocsátáshoz is" - mondta el korábban az MTI-nek az előadás rendezője, Szirtes Tamás.

A Madách Színház először 1991-ben mutatta be Andrew Lloyd Webber musicaljét, a jelenleg futó produkció azonban számos elemben különbözik a korábbi színreviteltől: a brit szerző az új hangszerelés mellett egy friss számot is írt a darabba, de változtak a jelmezek, a díszletek és rendezés hangsúlyai is.

A telt házzal futó új produkciót a Universal Music lemezen is kiadta, a 2008-ban megjelent albumon többek között Serbán Attila, Gesztesi Károly, Gallusz Nikolett, Gáspár Laci, Ladinek Judit és Szente Vajk hallható. Mint Kósa Melinda elárulta, a jövő héten a Madách Színház szeptemberben bemutatott másik sikerdarabja, a Spamalot hanganyaga is megjelenik lemezen.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés