bezár
 

art&design

2009. 11. 21.
Magyar szobor kerül a tokiói Aojama sugárútra jövőre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szeretet, szerelem és barátság ihlette magyar szobor díszítheti jövő évtől a tokiói Aojama sugárutat - az erről szóló szándéknyilatkozatot pénteken írta alá a japán fővárosban Csák Ferenc, a kulturális tárca szakállamtitkára és Takei Maszaki (Masaaki Takei), Tokió Minato kerületének polgármestere.

prae.hu

Az Aojama sugárutat, melynek környékén nagykövetségek, turisztikai és gazdasági külképviseletek, külföldi cégek és iskolák találhatók, az Aoyama International Street projekt keretében újítják fel 2009 és 2012 között. A felújítás során kiszélesítik a sugárutat, platánfákat ültetnek, a járdafelületet mozaikszerűen rakják majd le, s külföldi műalkotásokkal szépítik - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium pénteki közleményében.

Mint írják, Magyarország egy 2-2,5 méter magas, 1 méter széles modern szobrot készíttet, amelynek témája a szeretet, szerelem és barátság lesz, s az Aojama sugárutat díszítő külföldi alkotások közül ezt állítják majd fel elsőként.

A szándéknyilatkozatot a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok létesítésének 140. és újrafelvételének 50. évfordulója alkalmából megrendezett japán-magyar jubileumi év keretében írták alá Tokióban, ahova a jelenleg is zajló magyar kulturális eseménysorozatra látogatott el Csák Ferenc.

A Csak tiszta forrásból címet viselő, szeptemberben indult programsorozatban a távol-keleti országban fellépett többek között a Kaláka együttes, Harcsa Veronika dzsesszénekesnő, a Musica Antiqua Corvina reneszánsz zenei együttes, Szemerédy Éva népdalénekes és Frenák Pál koreográfus-táncművész társulata, de az évad további eseményein a Szolnoki Szimfonikus Zenekart és a Bartók Kamarakórust, Rost Andrea operaénekesnőt, valamint Hegedűs Endre zongoraművészt is láthatja-hallhatja a japán közönség. Külön kiállításon mutatkoznak be a legnevesebb magyar gyermekkönyv-illusztrátorok, és konferencia eleveníti fel a páneurópai pikniket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés