bezár
 

irodalom

2009. 11. 20.
Márai Sándor-kiállítás Caracasban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dél-Amerika negyedik országába, Venezuelába érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Márai Sándor íróról, életéről, munkásságáról szóló magyar-spanyol nyelvű utazó kiállítása.

prae.hu

A Radio Nacional de Venezuela híre szerint a caracasi Nemzeti Könyvtárban szerda este megnyílt tárlaton Fenjves János tiszteletbeli főkonzul köszöntötte az egybegyűlteket.

A kilenc tablóból álló kiállításon hét az életművet, egy Márai Sándor (1900-1989) életrajzát ismerteti, a kilencedik pedig a Márai-életmű sikeréről számol be. A spanyol anyanyelvű országokban, köztük Venezuelában is sorra jelennek meg Márai könyvei. A helyi nemzeti rádió hírében megemlítette az Egy polgár vallomásai, az utolsó Napló (1984-1989), a Válás Budán és A gyertyák csonkig égnek című kötetet.
Mészáros Tibor, a PIM munkatársa, a Márai-hagyaték kezelője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy tavaly júniusban az Argentínai Magyar Hétre állította össze a Márai-tárlatot, amely fotókból, dokumentumokból áll, és átfogó képet ad az író munkásságáról. Buenos Aires után a kiállítás megjárta Chilét, Kolumbiát és most a negyedik dél-amerikai ország, Venezuela fővárosában látható.

A tárlatot a tervek szerint további latin- és közép-amerikai államok fogadják be, mert - mint Mészáros Tibor fogalmazott - Márai Sándor könyvei minden képzeletet felülmúlóan népszerűek a spanyol anyanyelvűek körében.
Nemcsak az olvasók forgatják a Márai-köteteket, hanem a kritikusok is és a nagy példányszámú lapok recenziókat közölnek a könyvekről.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés