bezár
 

irodalom

2009. 11. 19.
Alapítvány őrzi Szabó Magda emlékét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Magda Kossuth-díjas írónő halálának második évfordulójára megalakult és megkezdte működését a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány - közölte az MTI-vel szerdán Szurmainé Silkó Mária, a szerveződés kuratóriumának elnöke.

prae.hu

Tájékoztatása szerint a nevelés és oktatás, a képességfejlesztés és ismeretterjesztés, a kulturális tevékenység és kulturális örökségmegóvás feladatait vállaló közhasznú alapítványt a budapesti Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola hozta létre.
Az alapítvány fontos céljának tekinti a 2007. november 19-én elhunyt Szabó Magda szellemi örökségének őrzését, ápolását - tette hozzá a kuratórium elnöke.

Elmondta azt is: az alapítvány vállalásai között szerepel a tehetséggondozás, ösztöndíjak adományozása, kulturális programok szervezése és lebonyolítása, a Szabó Magda munkásságát feldolgozó tudományos dolgozatok, valamint az írónő életművét felidéző irodalmi és művészeti alkotások létrejöttének támogatása.

Az alapítvány lehetőségeihez mérten különösen ügyel a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozására, a közhasznú tevékenységeinek profiljához illő intézményekkel, műhelyekkel és más civil szervezetekkel való együttműködésre, közös programok szervezésére, s a partnerkapcsolatok mellett a módszertani támogatásra is - mutatott rá Szurmainé Silkó Mária.

Az elnök szerint az öttagú kuratórium által működtetett Szabó Magda Alapítvány vállalásai között szerepel továbbá a köz- és felsőoktatásban tanulókat és hallgatókat mozgósító versenyek és pályázatok kiírása, az iskolákkal és könyvtárakkal való együttműködés, s egy Szabó Magda-dokumentumtár létrehozása, az archívum bővítése is.

Az alapítvány nyitott, így mindazok a belföldi és külföldi természetes és jogi személyek csatlakozhatnak hozzá, akik céljaival egyetértenek, és az alapítvány tevékenységét anyagi eszközökkel, vagy más módon támogatni kívánják - tájékoztatta az MTI-t Szurmainé Silkó Mária.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés