bezár
 

art&design

2009. 11. 13.
Őszi éjszaka a szegedi Móra Ferenc Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekfoglalkozással, könyv- és divatbemutatóval, éjszakai raktár- és műhelylátogatással várják a szegedi Móra Ferenc Múzeumban az érdeklődőket szombaton a múzeumok őszi éjszakáján.

Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel közölte: a délelőtti gyermekfoglalkozásokon a téli napfordulóról hallhatnak majd a kicsik. Kora délután Kubinyi Anna Üzenő textilek című tárlata nyílik meg, melyen este kilenc óráig maga az alkotó tart tárlatvezetést.

Este rendhagyó módon nemcsak a múzeum, hanem annak raktára is megnyílik a látogatók előtt: zseblámpás látogatásra invitálják a múzeumbarátokat. Szakemberek kalauzolják az érdeklődőket a néprajzi, természettudományi és a régészeti raktárban.

Emellett a restaurátor műhely bemutatója is érdekességként kínálkozik az őszi éjszaka múzeumi vendégeknek, akiket Hamar Edina főrestaurátor avat be a Móra Ferenc Múzeum műhelytitkaiba.

Este a múlt emlékei mellett a jelen divatja is megjelenik. Szonett Szegedhez címmel a Szegedi Divatiskola növendékei mutatják be Juhász Gyula költeményeinek hangulatára, Szeged és a Tisza ihlette kollekcióikat.

A múzeumok őszi éjszakája program keretében köszöntik Szegeden Kotormány János lányát is, a 95 éves Kotormány Erzsébetet. Móra Ferenc számos művében említette Kotormány Jánost, a "múzeumi Jánost", aki az író-igazgató "jobbkeze és famulusa" volt. Két évtizedes munkakapcsolatuk alatt szinte összenőttek. Ezt a szoros kapcsolatot szimbolizálja Tápai Antal szobrászművész Móra-emlékműve, amely a szegedi Roosevelt téren található és az ülő alakot Kotormány János hivatalszolgáról mintázta. A szobornál szombaton délután három órakor koszorút helyeznek el a múzeum képviselői Kotormány Erzsébettel együtt.

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés