bezár
 

film

2009. 11. 13.
Kalapács alá kerülhet az MGM filmstúdió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A következő hetekben kalapács alá kerülhet Hollywood egyik legpatinásabb filmstúdiója, az MGM - értesült a Variety című filmes szaklap.

prae.hu

Ez azt jelentheti, hogy valamelyik nagy stúdió, mondjuk a Time Warner lecsaphat az MGM-UA jelentős filmállományára, egy másik megveheti a szórakoztatóipar talán legismertebb (oroszlános) logóját, míg egy újabb versenyző a United Artistsra alkudhat - írta a Variety.com.

Olyan spekulációk is napvilágot láttak, hogy Kirk Kerkorian, aki már kétszer megvette és eladta az MGM-et, most újra megszerzi az értékes logót.
Az MGM 3,7 milliárd dolláros (670 milliárd forintos) adóssághalmazának kezelését, a bankokkal való tárgyalásokat az elmúlt nyáron kinevezett Stephen Cooper válságspecialistára bízta a stúdió. Közben olyan hírek röppentek fel, hogy az MGM teljes vagyona a jelenlegi piacon mindössze 1,5 milliárd dollárt ér. Az MGM filmkatalógusa ugyan négyezer darabot számlál, ám egyes szakértők szerint ez a lista csupa elavult produkcióból áll.

Az aukció kiírásához mindenesetre a részvényesek kétharmadának beleegyezése szükséges, s a Variety szerint egy csomó részvényes még nem is kapott tájékoztatást az ügyről. Egy másik lehetőség a csődeljárás megindítása, s az is fölmerült, hogy az utolsó pillanatban esetleg a Time Warner tesz ajánlatot a cégre.

Az MGM idén csak A hírnév (Fame) című 1980-as zenés produkció újrafilmjével állt elő, jövőre pedig két vígjáték és a Vörös hajnal című, szintén nyolcvanas évekbeli akciófilm remake-jének bemutatását tervezik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés